Duurzame projectontwikkeling

Passiefappartementsgebouw

Naast de duurzame projecten voor onze klanten, doen we aan duurzame projectontwikkeling. Momenteel zijn we een duurzaam, zelfs gedeeltelijk passief appartementsgebouw aan ’t realiseren in Duffel. Dit appartementsgebouw blinkt uit in kwaliteit en energieprestaties.

Er werd bijzondere aandacht besteed bij de keuze van de materialen.  Zo werd er gebruik gemaakt van de Nibe clasificatielijst.  Deze lijst beoordeelt materialen op hun milieulast tijdens hun levenscyclus. Bovendien zijn alle appartementen erg energiezuinig, met een energiebehoefte van minder dan 20kWh/m2 en een E-peil op of onder de E-40.  Eén van de appartementen komt zelfs in aanmerking voor een passiefhuiscertificaat met zijn energiebehoefte van minder dan 15kWh/m2.  Dit betekend slechts 5 euro stookkosten per maand.  Er werd ook veel aandacht besteed aan de luchtdichtheid.  Dit om volgende redenen: enorme energiewinsten, comfortabel binnenklimaat, geen tochtproblemen, geen condensatieproblemen en geen lawaai via luchtlekken.  Er wordt ook gebruik gemaakt van de massieve binnenstructuur om de thermische massa te verhogen om zodoende passieve koeling te genereren in de zomer.  Het gebouw is bedacht en gerealiseerd door Q-essence.

Na het succes van dit project zijn we volop de voorbereidingen aan’t maken voor volgende projecten.  Graag kijken we uit naar Ecologische wijken en Ecodorpen.

Wij zoeken hiervoor:

  • Investeerders
    • Wil je opbrengsten uit jou geld of grond en tegelijk iets betekenen voor onze samenleving?
  • Gronden
    • Wil je dat jou grond een ecologische sociale meerwaarde heeft?
  • Bewoners
    • Wil je betaalbaar wonen in een ecologisch verantwoorde woning in een sociaal kaders zoals cohousing of duurzame wijk?

Laat ons weten indien je hierin interesse hebt. 

Met ecobouwers hebben we dit appartement laten bezichtigen.  Geïnteresseerden zijn altijd welkom om een privérondleiding aan te vragen!