EPB-verslaggeving


Voor de meeste nieuwbouwprojecten en verbouwingen bent u verplicht om een EPB-verslaggever aan te stellen. Deze zal met de EPB-software de energieprestaties en de te respecteren ventilatie berekenen.

Het energie-peil van uw woning wordt uitgedrukt in een E-peil. Hoe lager het E-peil hoe beter. Is het resultaat slechter dan de EPB-eisen dan krijgt de bouwheer een boete, scoort de woning beter dan kan de bouwheer genieten van premies. Hier vindt u alle subsidies waarvoor je in aanmerking kan komen.

Q-essence doet meer dan enkel maar de EPB-aangifte in orde brengen. Wij hanteren de EPB-software om u te helpen kosten en energie te besparen.

Voor de start van de werken rekenen we het hele project door en gaan samen met u bekijken wat u kan doen om energie te besparen. We adviseren u over welke maatregelen het minste kosten in uitvoer en het meeste energie-opbrengsten leveren.

Q-essence heeft in de loop van de jaren gewerkt voor tal van kleine en grote opdrachtgevers. We hebben meegewerkt aan passiefhuizen, nul-energiewoningen en een BREEAM outstanding gebouw. Daarnaast zijn we lid van het passiefhuisplatform en zijn we BEN-voorloper.

Vraag nu een gratis prijsofferte aan! (via het handig invulformulier rechts)

ikBENmee-campagnebeeld

 

Kies voor Q-essence als EPB-deskundige, ja want:

  • We staan u al in de ontwerpfase bij met raad en daad.
  • We doen al in de ontwerpfase een voorcalculatie, zodat u voor de start van de werken weet hoe het uiteindelijk resultaat zal zijn. Op basis hiervan kan u nog aanpassingen doen om uw energieprestaties en E-peil te verbeteren.
  • We brengen alle formaliteiten in orde: startverklaring en aangifte
  • We weten hoe de EPB-software uw woning beoordeeld. Zo kunnen we u adviseren over bouwtoepassingen in functie van het E-peil en vooral de realisatie van een energiezuinige woning
  • We rekenen alles in detail in, hoe meer details hoe beter uw E-peil
  • We kunnen tochtlekken opsporen met de blowerdoortest, hierdoor kan u een heel deel energie besparen en kan u tot 15 E-peil punten winnen.
  • Bij bouwknopen optie B begeleiden we de bouwheer en de architect om de bouwknopen EPB- aanvaard te maken.
  • Naast EPB-specialist zijn we ook installateur van ventilatie. We kunnen een ventilatiesysteem aanbieden dat perfect scoort in EPB. Dit kan u 15 E-peil punten opleveren.
  • Q-essence berekend en geeft advies bij passiefhuizen en nul-energiewoning

We hebben er voor gekozen om ons te profileren als EPB-begeleider en adviseur; een coach, geen scheidsrechter. De wettelijke aangifte besteden we uit. We werken hiervoor samen met andere EPB-verslaggevers. 

Onze regio is: Heist-op-den-Berg, Putte, Onze-Lieve-Vrouw-Waver, Mechelen, Berlaar, Duffel, Koningshooit, Lier, Sint-Katelijne-Waver, Zemst, Kontich, Lint, Boechout, Bevel, Nijlen, Herenthout, Herentals, Begijnendijk, Aarschot, Houtvenne, Ramsel, Antwerpen, Wilrijk, Mortsel……